Papier besparen met iPad

stapel papier minder door gebruik iPadGisteren kwam ik de volgende cijfers tegen over papiergebruik in 2010 wereldwijd. Het komt erop neer dat we op deze aarde jaarlijks 152 biljoen A4’tjes printen. Dat is behoorlijk lijkt me, maar als ze nou allemaal stuk voor stuk nodig zijn, dan is het niet anders. Maar…. slechts 40% wordt maar één keer gebruikt en een kwart verdwijnt dezelfde dag al in de prullenbak. Klap op de vuurpijl: een vijfde wordt nooit bekeken.

Op veel sites kom je allerlei tips tegen om naar aanleiding van dit soort cijfers te besparen op papier. Voorbeelden zijn dubbelzijdig printen, lichter (minder gram) papier, juiste instellingen kopieerapparaat. Deze tips helpen, absoluut. Maar waarom willen we nog steeds papier printen nu we in het tijdperk van papierloos werken zijn beland? Met een iPad (of andere tablet) in het werk hebben we helemaal geen papier meer nodig. Alles digitaal, alles bereikbaar, alles deelbaar. Het wordt tijd dat organisaties op grote schaal het papiergebruik terugdringen door printers te vervangen door iPads. Een mooie doelstelling die besparing van tijd, geld en energie oplevert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s