Gaat Microsoft Office het maken op de iPad?

afbeelding iPad met MSoffice2010Kort geleden maakten diverse sites het nieuws bekend dat Microsoft plannen heeft om Office voor de iPad uit te brengen in 2012. De documenten die daarmee gemaakt worden, zouden dan compatibel moeten zijn met die op de desktop. Komt dan eindelijk de office suite uit die een einde maakt aan alle bestaande officeproblemen voor de iPad? Krijgt slimmer werken van Microsoft een boost?

Momenteel kun je verschillende officeapps voor de iPad aanschaffen, zoals Office2HD, Smartoffice, Documents 2 go en Pages (in combinatie met Numbers en Keynote). Allemaal aardige apps die alles bij elkaar veel kunnen, maar ze hebben helaas allemaal ook hun beperkingen. En die variëren nogal, zo lees je in de App store:

– kan niet syncen met Dropbox of ander cloudoptie of kan het niet in twee richtingen;

– verandert de opmaak van documenten;

– kan files uit laatste office desktopversie niet lezen.

Als Microsoft nog aan het ontwikkelen, dan hoop ik dat ze de reviews van al die concurrenten goed lezen en met een eerste release komen die ons allemaal in positieve zin verrast. Ook de prijs.

Voor alle duidelijkheid: als je nu gaat zoeken naar Microsoft office in de App store, dan krijg je zeker hits: de e-books van de software.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s