Windows 7 en MS Office op je iPad

Het nieuws rolde vorige week binnen: MS Office op je iPad en dan ook nog in de Windows 7 omgeving. Nee, Microsoft is niet vroegtijdig met haar Office-pakket voor de iPad uitgekomen. Ook de bestaande beschikbare office-apps hebben geen bijzondere update gekregen. Het gaat om een virtuele omgeving onder de naam OnLive desktop. Ik moet zeggen: niet verkeerd, maar het blijft virtueel.

OnLIve Desktop is alleen via de Amerikaanse iTunes te verkrijgen. Heb je geen Amerikaans account, dan vind je via Google snel allerlei sites waarop staat uitgelegd hoe je zo’n account aanmaakt. Je hebt een gratis account voldoende, omdat OnLive Desktop een gratis app is en een gratis service tot 2GB opslagruimte. Voor meer GB betaal je. Je kunt het benodigde account niet in de app aanmaken. Dat moet via de website van OnLive Desktop. Daar log je ook in om op je desktop of laptop je files te benaderen of nieuwe te uploaden. Dat is dus gelijk de manier om iets met de files te doen. Wat je op je iPad maakt, kun je via je de desktop of laptop verder verwerken. Wat je al had gemaakt op je laptop of desktop, kun je uploaden, zodat je het op je iPad verder kunt verwerken.

Ik moet zeggen dat alle applicaties snel werken. Het is wel even wennen om van het iPad-toetsenbord over te stappen naar een desktop-toetsenbord met bijvoorbeeld een Windows-toets. De toetsen zijn ook een stuk kleiner en dat maakt het voor dikke vingers lastig tikken.

Naast MS Word, Powerpoint en Excel krijg je ook Windows Media Player. Notepad, Wordpad, Sticky Notes, Windows Journal, Paint en Microsoft Surface Collage tot je beschikking. Internet Explorer zit er niet bij.

Multitasken op je iPad gaat wat lastig met OnLive Desktop, omdat je na elke switch naar een andere app, opnieuw moet inloggen.

Met OnLive Desktop kun je vooruit tot de verschijning van MS Office voor de iPad die gepland staat voor 2012. Maar daar ga je straks natuurlijk voor betalen en dat doe je in basis voor OnLive Desktop niet.

Advertenties

3 gedachtes over “Windows 7 en MS Office op je iPad

  1. Mike zegt:

    Mooi vlobreeod inderdaad – ik verwacht dat de iPad het bij oudere doelgroep inderdaad goed gaat doen omdat veel complexiteit die computers traditioneel (files, instellingen, virus warnings, software updates) hebben is weggehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s