Vergaderen met iPad via Yammer

Los van alle apps en de betaalde concepten voor vergaderen op je iPad, kun je ook het communicatieplatform Yammer inzetten voor je vergaderingen. Deze mogelijkheid is een prima mogelijkheid wanneer je geen gebruik kunt maken van opslagservices, maar wel samen met anderen vanuit een centrale plek wilt werken.

Yammer heeft een eigen app voor je iPad waarmee je de basiscommunicatie kunt uitvoeren, maar beter is om via je browser naar Yammer.com te gaan. Op het platform kun je via updates met elkaar communiceren, allerlei bestanden uploaden en online teksten maken. Hoe gebruik je die mogelijkheden voor vergaderen?

Je maakt allereerst een subgroep aan voor jouw vergadering. Vervolgens bericht je in die subgroep dat er een vergadering is via de Event-optie. Daar laat je iedereen aangeven of ze aanwezig zijn. Daarna maak je inde online tekstverwerker een actielijst aan waarin iedereen een update kan doen van de uitstaande acties. Vergaderstukken upload je , zodat ze voor iedereen beschikbaar zijn. Iedereen kan ze downloaden op de iPad. De inhoud krijg je dan namelijk te zien in je browser en dan kun je via Openen met de file in de juiste app openen, bewerken en opslaan.

Notulen en actielijsten komen naderhand op het platform op dezelfde manier als de vergaderstukken worden geplaatst. Alle stukken blijven ook staan, waardoor je op Yammer ook een archieffunctie hebt.

Meer over vergaderen en slimmer werken met je iPad? In april 2012 verschijnt Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken op 9.7 inches. Hoe kun je als professional je werk nog slimmer maken met behulp van je iPad?


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s