MagicReader: bladeren met je hoofd

Onlangs kwam de iPadapp MagicReader in de Appstore. In eerste instantie dacht iedereen: weer een reader? En we hebben er al zoveel? Klopt, de Appstore bevat vele readers die allemaal hetzelfde kunstje kunnen en soms kan er eentje net iets meer. Dat is nou precies het geval bij MagicReader. Met deze reader hoef je niet te swipen of te vegen om naar een nieuwe bladzijde te gaan. Nee, bladzijden omslaan doe je met een hoofdbeweging. Daarvoor maakt MagicReader gebruik van de camera van je iPad. Deze registreert je hoofdknip naar links of naar rechts en bepaalt op basi daarvan of je een pagina verder wilt of terug.

Ik was wat sceptisch, maar het werkt echt. Rechts bovenin het scherm kun je de camera activeren om de hoofdbewegingen te registreren. Heb je dat eenmaal gedaan, dan zie je bovenin twee sterretjes die verlicht moeten zijn om de beweging te maken. En daar loop je wel tegen een vertraging aan, want die sterretjes zijn niet continu actief. Het duurt heel even voor je weer verder kunt, maar de vraag is dan gelijk: hoe erg is dat? Als je echt aan het lezen bent, dan hebben de sterretjes genoeg tijd om zich te activeren voor je volgende beweging.

Heb je geen zin om met je vingers te swipen of te vegen of kun je dat om redenen niet, dan heb je hier een mooie app die je een goed alternatief biedt. Verder laat deze app zien dat je iPad nog veel meer in huis heeft door lichaamsbewegingen via de camera te registreren. Is dit iPad Kinect?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s