iPad valt in mobiel kantoor

Hipstreet keyboard case

Hipstreet keyboardcase

In mijn boek Je iPad als mobiel kantoor kaart ik op pagina 20 en 21 het gebruik van een extern toetsenbord aan voor je iPad. Veel gebruikers hebben met name bij langere tekstinvoer moeite met het virtuele toetsenbord en kiezen dan voor een andere oplossing. Je hebt momenteel redelijk wat keuze in deze toetsenborden, allemaal bluetooth, en  een van de belangrijkste afwegingen is of je het toetsenbord wilt integreren met je iPad of niet.

Met integreren bedoel ik of je toetsenbord in een case voor je iPad verwerkt moet zijn. Eigenlijk maak je met zo’n toetsenbord een kleine Macbook van je iPad en is het toetsenbord tegelijkertijd de bescherming van je iPadscherm. Het alternatief voor dit soort toetsenborden is gewoon een los toetsenbord gebruiken, bijvoorbeeld de kleine versie die je bij een iMac krijgt.

Tot nu toe gebruikte ik alleen mijn virtuele toetsenbord, ook voor de langere teksten, maar het leek me toch wel aardig om een extern toetsenbord in de vorm van een case uit te proberen. In mijn boek noem ik als voorbeeld de Logitech keyboard case by ZAGG, prijs € 99,-, maar onlangs had Groupon er eentje in de aanbieding voor € 34,- inclusief verzendkosten. Het merk is HipStreet (?) en staat op hipstreet.com voor $ 89,-. Deze kwam afgelopen week binnen en ik ‘m even uitgeprobeerd om te kijken of het wat is voor het mobiele kantoor.

iPad2 in gleuf toetsenbord. Op achtergrond toetsenbord van iMac die ook voor de iPad werkt.

Het toetsenbord is licht en maakt snel verbinding via bluetooth. De toetsen lijken op die van een Macbook, maar hebben niet dezelfde aanslaggevoeligheid. Toch functioneren ze behoorlijk goed en de letters verschijnen snel op het scherm.

Net als de andere case-toetsenborden heeft deze een gleuf waar je de iPad in plaatst. Twee klemmetjes moeten de ipad dan liggend of staand in positie houden. Dat werkt goed, maar…dan moet je geen beschermcase voor de achterzijde van je iPad gebruiken. En die heb ik er wel op zitten. Ik gebruik de SwitchEasy CoverBuddy voor de iPad2 en die maakt de iPad zodanig dik, dat de klemmetjes van het toetsenbord het geheel met moeite vasthouden. En soms ook niet, waardoor de iPad naar achteren valt. Gelukkig vangt de CoverBuddy dan de klap op en heb je geen schade. Hetzelfde probleem heb je met het sluiten van de toetsenbordcase op de iPad. Met een case aan de achterzijde past deze niet. Enige optie is om je iPad kaal te gebruiken met het toetsenbord en de achterkant beschermen met een beschermfolie. Of helemaal niet meer beschermen.

Kortom: leuke prijs, redelijk goed toetsenbord, goede bescherming van het scherm, maar wil je geen afstand doen van je beschermcase voor de achterzijde, dan kun je beter voor een los toetsenbord gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s