iOS6: nieuwigheden voor zakelijk iPadgebruik

Met de komst van iOS6 hebben we als gebruikers 200 nieuwe functies erbij gekregen. Dat klinkt natuurlijk overweldigend, maar wat hebben we er precies aan als zakelijke gebruiker van de iPad? Wordt onze iPad een nog slimmer kantoor? Ik vind dat we er wel wat op vooruit gaan, maar zeker niet met 200 functies. Hier volgen enkele bruikbare nieuwigheden.Handtekeningen
In de vorige versie van het Operating System was het mogelijk om een standaard handtekening voor je mails aan te maken bij Instellingen. Veel gebruikers vonden dat een beperkte functie, omdat je er maar eentje aan kon maken en niet meer om bijvoorbeeld vanuit verschillende functies te mailen. Denk bijvoorbeeld aan ZZP’ers die voor verschillende opdrachtgevers mails versturen. Dat kan met iOS6 zelf wel. Als je gaat naar Instellingen, E-mail,contacten,agenda’s, Handtekening, dan kun je daar kiezen of je er eentje voor alle account wilt aanmaken of per account een aparte.

FaceTime
Misschien gebruikte je FaceTime al voor je videogesprekken vanuit je mobiele kantoor. Als je dat al deed, dan weet je ook dat dit alleen maar kon via een WiFi-netwerk en niet via een 3G-verbinding. Dat is nu met beide mogelijk. Daarmee wordt je iPad nog meer een mobiel kantoor dan het apparaat al was.

Mail
In de app Mail is de VIP-lijst toegevoegd in je lijst van mailaccounts. Hier kun je mailadressen aan toevoegen van personen of instanties die je altijd direct terug wilt kunnen vinden, bijvoorbeeld die van het tijdelijke projectteam of van je voornaamste klanten. Ze komen dan in de map VIP te staan. Wanneer je op de map tikt, krijg je de optie om toe te voegen. Toevoegen doe je dan uit je lijst met contacten die een mailadres hebben.

Safari
In mijn boek Je iPad als mobiel kantoor noem ik de leeslijst van Safari als mogelijk alternatief voor leeslijstapps als Instapaper en Pocket. Je kunt met de nieuwe OS webpagina’s opslaan, zodat je deze later kunt lezen zonder internetverbinding. Dit is overigens een functie die Instapaper bijvoorbeeld al langer heeft.

Passbook
De enige nieuwe app die we met iOS6 hebben gekregen voor klantkaarten, tickets, boarding passes. Klinkt handig voor de zakelijke professional, maar ten eerste is het nog onduidelijk hoe je die dan op je apparaat krijgt en ten tweede is het de vraag of je deze dan echt op je iPad gaat zetten of liever op je iPhone. Het laatste, denk ik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s