Tablets in control: Mobile Device Management

Nu we met z’n allen steeds vaker de iPad of andere tablets zakelijk omarmen, wordt het voor organisaties steeds lastiger om nog enige grip op het gebruik te hebben. Medewerkers komen met eigen apparaten aanzetten en willen daarop alle zakelijke info en acties kunnen afhandelen. Een werkgever kan dan twee dingen doen: of alles tegenhouden bij de voordeur, of iedereen op de favoriete manier laten werken en alleen de context organiseren.

De eerste optie is geen echte optie, de tweede vraagt om een slimme oplossing en dat is naar mijn idee MDM, mobile device management. In mijn boek heb ik daar nog nauwelijks aandacht aan besteed, omdat het fenomeen MDM bij het schrijven ervan nog in de kinderschoenen stond. En nog steeds moeten veel bedrijven de weg nog vinden naar deze manier van organiseren. Maar MDM gaat gewoon bij zakelijk tabletgebruik horen, het een doe je niet zonder het andere. Faciliteer gebruikers door op afstand alle benodigde instellingen te regelen, door snel toegang te bieden tot een eigen AppStore, door bij verlies of diefstal de tablet te blokkeren of de inhoud te wissen. Deze manier van faciliteren levert vertrouwen op bij gebruikers en zorgt voor tijdwinst. Tijdwinst…was dat niet een van de redenen om met de tablet te gaan werken?

Je wilt slim werken, met een tablet, zorg er dan ook voor dat je slim met die tablet omgaat.

20121203-211933.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s