Nog slimmer werken met de zakelijke app Notability

notabilityAls ik de vraag krijg: wat zijn nou jouw meest gebruikte zakelijke apps, dan noem ik vrijwel altijd Notability. Ik gebruik deze app al een tijdje voor aantekeningen en voor de combinatie aantekeningen met audio-opnamen en ik vergelijk ‘m met de standaard notitie-app op de ipad: Notities. Notability heeft alles wat Notities niet heeft en meer. Het grote verschil tussen beide apps is het documentbeheer en en het delen van documenten. Notities heeft voor documentbeheer alleen maar een overzichtslijstje en delen kan alleen via Mail waarbij de tekst in de mail zelf komt te staan. Notability biedt de mogelijkheid om een mappenstructuur aan te maken, de app kan communiceren met cloudservices en zet een document als bijlage in een mail.

Dit zijn al genoeg redenen om Notability als notitie-app te proberen, maar sinds kort is er meer. Notability kan nu ook omgaan met pdf’s. Wanneer je die in het bewerkscherm opent, kun je met behulp van tekst, potlood en markeerstift annotaties in de pdf maken. De mogelijkheden zijn niet zo uitgebreid als in GoodReader of iAnnotate, maar voor basishandelingen zijn ze voldoende. Interessant daarbij is de mogelijkheid om Office-bijlagen bij mails te openen in Notability, waarbij de bijlage dan automatisch wordt omgezet naar pdf. Enige vereiste is dat je Google Drive op je iPad hebt staan. Die app zorgt namelijk voor de conversie.

Notability was lang te koop voor de belachelijk lage prijs van € 0,79. Sinds enkele weken is deze gestegen naar € 1,79. Vanuit zakelijk perspectief nog steeds een koopje.

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Nog slimmer werken met de zakelijke app Notability

 1. Kim Van Den Berg zegt:

  Hoi Peter, wij zijn ook overtuigd van het nut van Notability. Voor ons is de grootste toegevoegde waarde dat documenten middels WebDAV veilig gedeeld kunnen worden. Wij combineren hiervoor onze File Jockey oplossing met Notability. Hierdoor kunnen we documenten in onze IBM omgeving veilig toegankelijk maken, papierloos vergaderen en werken ongeacht tijd, locatie en mobile device. Uiteraard bieden we deze oplossing ook aan onze klanten aan. Manual: http://www.file-jockey.com/file-jockey-notability/ Groeten Kim van den Berg

  • peter van loevezijn zegt:

   Hoi Kim, goed om te horen dat jullie ook met Notability werken, wat mij betreft een van de beste notitieapps in de AppStore. De WebDAV-oplossing zouden meer organisaties moeten overwegen. Ze hebben ergens gehoord dat cloud niet veilig is en dat is het misschien ook niet altijd, maar kies dan een oplossing als WebDAV. Hou me op de hoogte van jullie klantcases en next step ontwikkelingen. Kan ook met een kop koffie.

   Groet,

   Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s