De 5 beste zakelijke vakantieapps

ipad op vakantieBinnenkort vertrekken de eerste vakantiegangers en er is natuurlijk een device dat niet in de koffer mag ontbreken. Het mobiele kantoor gaat mee, ook al is het kantoor in de vakantie niet elke dag open. Welke apps lenen zich goed voor zo’n vakantieperiode en zijn goed voor kantoor én ontspanning?

voice translatorVoice Translator

Zakelijk is deze app natuurlijk handig voor internationale communicatie, zowel schriftelijk als mondeling. Maar op vakantie biedt de app veel steun bij de dagelijkse boodschappen, terrasbezoekjes en bezienswaardigheden. Taal instellen, inspreken  en klaar: je ziet wat de vertaling is en je hoort de vertaling. Dus ook goed voor de uitspraak. Le deseo unas estupendas vacaciones!

google hangoutsHangouts

De Hangout van Google was al langer beschikbaar in de app Google+, maar nu heeft Google er een aparte app voor gemaakt. Zakelijk is de Hangout al een favoriet van vele online vergaderaars die op deze manier gratis met beeld en geluid snel communiceren. Voor de thuisblijvers is Hangouts de manier om te zien dat je nog in levende lijve bent en voor jou om te laten zien dat de vakantiebestemming uitstekend bevalt. Wel even een gratis Wifiplek zoeken, want met 3G kan het een dure grap worden.

flipboard2Flipboard

Flipboard is geen verrassing in deze lijst, want waarin je normaliter zakelijk je informatiestromen organiseert, kun je nu iedereen op de hoogte houden van je belevenissen via je social media, het nieuws bijhouden via de krantkanalen en ’s ochtends even spieken naar het actuele weerbericht.

ibooks logo 3iBooks

Nu heb je eindelijk tijd om de laatste van Dan Brown te lezen of de bio van Steve Jobs. Dit keer geen managementliteratuur die je in iBooks zat door te werken. En alles wat je niet bij je hebt, download je ter plekke uit de iBooksstore. Ook hier is Wifigebruik de aanbeveling.

evernote logoEvernote

Evernote gaat je helpen om alle inspiratie die je in je vakantie opdoet, snel een plek te geven. Zet je ingevingen snel om in tekst of neem ze op. Maak foto’s van locaties en voorwerpen die je inspireren, tag ze en maak na je vakantie eens naar je prachtige verzameling.

dry-case-ipad-waterproof-beachOh ja, vergeet niet je iPad goed in te pakken tegen verraderlijk zand en water. Met een waterproof case ben je op alles voorbereid. Fijne vakantie!

Heb je je eigen toplijst? Laat ‘m hier achter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s