iOS7 voor zakelijk iPadgebruik

ios7 ipadSinds 18 september kan iedereen aan de slag met het nieuwe iOS7. Dat is mooi want dit nieuwe operating system biedt een waslijst aan nieuwe mogelijkheden op allerlei gebieden. De vraag is of we er zakelijk ook iets mee opschieten: wat heeft iOS7 ons te bieden om slimmer te werken met de iPad?

Airdrop
Met deze dienst is het mogelijk om bestanden snel uit te wisselen tussen devices die Airdrop hebben. Het is denk ik vooral handig wanneer je ergens op locatie met iemand iets wilt uitwisselen, iemand waar je nog niet op een andere manier mee bent verbonden. Het werkt vanaf de iPad4, de iPad mini, iPod 5  en iPhone 5. Deze kunnen airdroppen. Het werkt nog niet tussen deze devices en de Mac’s. Daarvoor moeten we wachten op het nieuwe besturingssysteem voor de Mac, OSX 10.9.

Mail
De nieuwe opties in Mail kunnen je helpen om sneller door je mail heen te gaan. Ze zitten alleen een beetje verborgen. Wanneer je bij Postbussen op Wijzig klikt, krijg je een lijst van mailboxen, waaronder Ongelezen, Aan of kopie en Bijlagen. Zeker de eerste twee helpen je om mail sneller te schiften en af te handelen.

Op afstand besturen
Eigenlijk zitten de meeste zakelijke vernieuwingen in het op afstand besturen van iPads die in een organisatie worden gebruikt. Apple geeft aan dat een organisatie allerlei instellingen en gebruiksmogelijkheden van de iPads kan inrichten om zo bijvoorbeeld de veiligheid van informatie te beheersen. Denk dan bijvoorbeeld aan het beperkte gebruik van AppStore apps en het gebruik van enterprise apps. De meest interessante vind ik zelf de mogelijkheid om in te stellen met welke apps documenten en bijlagen geopend kunnen worden. Dit is namelijk op de iPad zelf helaas nog steeds niet mogelijk, ook niet met iOS7. Niemand weet hoe je iPad momenteel kiest welke apps bij het openen van bestanden in beeld komen en hoeveel dat er zijn. Het is een soort black box die niemand weet te openen. Jammer dat de keuzemogelijkheid er nu alleen voor organisatiebeheer is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s