Herziene editie Je iPad als mobiel kantoor

Omslag herziene editie Je iPad als mobiel kantoorKomende week verschijnt de herziene editie van Je iPad als mobiel kantoor. Daarmee is het boek weer een prima raadgever voor zakelijke professionals die slimmer met hun iPad willen werken. Ik heb veel aangepast, niet alleen omdat sommige informatie bijgesteld moest worden en iOS7 uit is gekomen. Door de snelheid van nieuwe mogelijkheden en nieuwe apps heb ik de onderwerpen opnieuw tegen het licht gehouden en veel nieuwe opties opgenomen. Verder heb ik in de inleiding ook het slimmer werken met de iPad vanuit organisatieperspectief opgenomen.

Toen de eerste editie in 2012 uitkwam, was de groep iPadbezitters al aardig groot. Inmiddels zijn er miljoenen iPadgebruikers in Nederland en willen steeds meer professionals de voordelen van een iPad in hun werk ervaren. En het zijn ook nog steeds voornamelijk iPads die zakelijk worden gebruikt, ondanks de druk van Androïd- tablets en in veel mindere mate die van Microsoft. Gelukkig zien we naast de professionals zelf ook meer organisaties die het slimmer werken willen omarmen en de iPad als een geschikt instrument daarvoor zien, wel of niet via het BYOD-principe.

En we zijn nog lang niet klaar. Tablets zorgen al een tijdje voor de crash in de PC-verkoop en nu begint de laptop het al warm te krijgen. Tablet en dan met name de iPad kunnen steeds meer, vaak al meer dan een desktop of laptop en zijn dan ook de zakelijke vervanger voor deze machines. De critici die blijven roepen dat je er geen grote rapporten op kunt schrijven, hebben nog steeds niet bedacht dat we eigenlijk helemaal geen grote rapporten meer willen. De critici die blijven roepen dat tablets niet voor zakelijk gebruik zijn, vinden steeds minder gehoor en verworden tot een steeds kleinere groep die de mindshift maar niet kan maken. Ok dan, één begripvolle opmerking: natuurlijk zijn er beroepen waar een zware machine nog steeds het werk moet doen en een tablet gewoon niet past. Maar voor de rest: tablet revolution.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s