Nieuwe iPads, nieuwe apps: de winst voor de zakelijke gebruiker

iworkiPad Air, iPad mini met retina display en de verbeterde apps van de serie iWorks en iLife gratis bij een nieuwe iPad of een gratis update als je de apps al had op je iPad. En dit was nog maar een klein stukje van het totale Apple-event op 22 oktober. Nu het aantal iPads blijft groeien in het zakelijk gebruik, is het interessant om te kijken wat de zakelijke gebruiker er na die dag beter van kan worden.

iPad Air en iPad Mini
Hier kunnen we zakelijk kort over zijn. Het gaat net als bij voorgaande modelvernieuwingen om gewicht, snelheid, beeldscherpte en camerakwaliteit. Al deze eigenschappen bevorderen het gebruik in business waarin apps steeds meer kunnen en dus meer rekenkracht vragen. Waarin het kleinste detail bestudeerd moet kunnen worden en waarin de camera steeds vaker de mobiele scanner is en de videocamera voor online communicatie. Dus ja, om deze redenen is het interessant om een nieuw model te overwegen.

iWorks
Met Keynote, Pages en Numbers heeft Apple altijd al geprobeerd een zakelijk alternatief te bieden voor Microsoft Office software op een Mac. Het resultaat was en is magertjes. Op de iPad liggen de kansen anders. Microsoft heeft nog steeds geen iPadapp van Office uitgebracht en de iPadversies van Keynote, Pages en Numbers zijn ook nog eens gratis software geworden. De vraag is alleen: zijn de vernieuwde versies hiervan Office-waardig?

De drie grootste gebreken aan de oorspronkelijke iPadversies waren het niet laten zien van opmerkingen in bestaande Office-documenten, de uitwisseling met andere cloudservices en het online samen werken aan een document of presentatie. Die gebreken zijn grotendeels opgelost. De opmerkingenfunctie die we kennen uit Office zit nu in de apps zelf en ook bestaande opmerkingen zijn nu wel zichtbaar.

Samen werken aan documenten kennen we vooral van Google Drive en gelukkig nu ook van de iWork-apps. Ze hebben alledrie de mogelijkheid om via de deelknop een koppeling via iCloud naar iemand anders te sturen. De andere kan de koppeling openen in een webbrowser en komt dan bij de webapplicaties van iCloud waarin ook de iWorkssoftware draait. Het is dus niet mogelijk om als ontvanger het document in een iWorksapp op de iPad te openen.

Tot slot de cloudconnecties. Apple wil graag dat je gebruikmaakt van iCloud en niet van andere cloudservices. Dat is met de nieuwe versies van Keynote, Pages en Numbers niet anders. Je kunt in de app geen rechtstreekse verbinding met bijvoorbeeld Dropbox leggen. De enige alternatieve route die er al was, blijft de enige route die er is om een document naar je cloud te zenden: via Open met andere app. Deze escape was er altijd al, alleen was je er njet zeker van dat bij de getoonde apps ook je cloudapps in beeld kwamen. Dat lijkt nu opgelost te zijn. Je vindt deze optie onder de deelknop.

Met een nieuwe iPad Air of Mini in combinatie met de vernieuwde iWorksapps moet slimmer werken met je iPad nog beter kunnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s