iPad in business update

Zelfde device als de ander

Zelfde device als de ander

Ondanks de verouderde kijk op de wereld van de Belastingsdienst en menig CEO, is de iPad in Nederland definitief de zakelijke tablet geworden. Meestal hebben we het dan over de grote (9,7 inch), in sommige branches over de kleine mini (bv professionals in ziekenhuizen) en misschien straks over de hele grote, de iPad Pro of iPad Air Pro of hoe deze versie ook mag gaan heten. Als deze de 12 inch gaat halen, dan hebben we qua schermgrootte een echte vervanger voor de laptop. Misschien met een extern toetsenbord erbij, maar uit recent onderzoek blijkt dat gebruikers sneller op de iPad zelf tikken dan op een los toetsenbord.

Nog steeds staat papierloos vergaderen op nr 1 als genoemde doelstelling waar de iPads aan bij moeten dragen. Het achterliggen de doel is kosten besparen en efficiënter omgaan met beschikbare tijd. Maar zoals ik al eerder aangaf, de opkomende doelstelling is de iPad in online samenwerken, met name rond projecten. Aangezien elke zichzelf respecterende organisatie tegenwoordig in projecten denkt, hebben we  in Nederland een enorme hoeveelheid projecten waar veel tijd en geld in omgaat. Alleen de communicatie  bij projecten neem al veel tijd in beslag en met behulp van de iPad kan dat allemaal een stuk sneller. Naast de projectcommunicatie is en zal de ipad in klantcommunicatie een steeds grotere rol gaan spelen. In de eerste editie van mijn boek Je ipad als mobiel kantoor gaf ik al aan dat werken met een iPad veel meerwaarde heeft, maar die is nog veel groter wanneer je omgeving ook een iPad gebruikt. En aangezien  de kans steeds groter is dat je klanten een iPad hebben, ontstaan mooie nieuwe invullingen voor klantcommunicatie.

Er valt nog veel te winnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s