Nog meer presenteren met je iPad

imageHet is niet de eerste keer dat ik aandacht besteed aan de presentatiekracht van je iPad. In 8 manieren om ppt-presentaties op je iPad te zetten en Presenteren met je iPad: de mogelijkheden  schetste ik al een aantal mogelijkheden. Maar ontwikkelaars staan niet stil en daarom is het tijd voor een update van dit onderwerp.

1. Je iPhone als AB voor je presentatie
Dit is niets nieuws, want deze optie was al langer beschikbaar voor de apps Keynote en Slideshark. Met Slideshark is het zelfs mogelijk om vanaf je iPhone een laserpointer te activeren. Voor Keynote gebruikte je de app Keynote remote op je iPhone, maar dat is sinds kort veranderd en dus wel nieuw. Je moet nu op je iPhone ook de app Keynote installeren. Vervolgens geef je in Keynote op je iPad aan dat je een AB wilt gebruiken en en je maakt een connectie met je iPhone, op de iPhone kies je in het presentatieoverzicht van Keynote voor de optie AB.

Ook de presentatie-app Haiku deck heeft nu op de optie om je iPhone als AB te gebruiken. Voor zowel Keynoye, Slideshark en Haiku deck geldt dat je de app ook op je iPhone installeert.

2. Interactief presenteren
De leukste app hiervoor is momenteel SlideIdea. Je kunt er bestaande presentaties in binnenhalen of een nieuwe in maken met veel mogelijkheden voor opmaak en export. Vervolgens kun je widgets aan de presentatie toevoegen, waardoor je als presentator de mogelijkheid krijgt om de presentatie te delen en je publiek live vragen te laten stellen of mee te laten doen aan polls. Ideaal om tijdens je presentatie al vragen en opmerkingen te verzamelen, waar je bijvoorbeeld op een later moment in je presentatie op ingaat en ideaal om meningen en kennis te peilen bij je publiek. Het publiek heeft alleen maar een device met internettoegang nodig om mee te doen. Dus telefoons, laptops, tablet, het maakt niet uit. Naast het toevoegen van interactie kun je in SlideIdea ook makkelijk een video plaatsen. Gewoon de widget Video op de slide plaatsen en de juiste url invullen.

3. Tip voor het presenteren
Dit is geen nieuwigheid, maar toch wel handig om te vermelden. Zet tijdens je presentatie je berichtmeldingen uit. Bij de instellingen onder Privacy kun je aangeven voor welke periode alles uit moet staan, zodat je niet ineens in je verhaal te zien krijgt dat je de vuilnisbak nog aan de straat moet zetten of de resterende boodschappen nog moet doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s