De 5 beste zakelijke vakantieapps voor 2014

ipad beachVorig jaar rond deze tijd publiceerde ik een lijstje van 5 zakelijke apps die je goed kunt gebruiken tijdens je vakantie. Gelukkig staat de tijd niet stil en zijn er genoeg andere apps die dit keer in aanmerking komen voor een plaats in de top 5. Vorig jaar waren het Voicetranslator, Flipboard, Evernote, Hangouts en iBooks die de top 5 vormden en natuurlijk kun je die ook dit jaar weer meenemen naar je vakantieadres. Maar hier zijn de 2014 winnaars.

trelloTrello

Vakantie lijkt een langgerekte periode van niets doen, maar niets is minder waar. Er moet gepland worden wanneer welke bezienswaardigheid bezocht wordt, wanneer welke boodschappen nodig zijn, wie op de camping dit keer de afwas moet doen en zo kunnen we nog wel wat dingen bedenken. Dat vraagt om een doeltreffende actiemanagementapp. Daarvoor neem je Trello mee waarmee je via het beproefde concept To Do, Doing en Done alles blijft overzien. Met checklistoptie en reminders.

 

magicReaderMagicReader

iBooks stond de vorige keer op het lijstje als app voor al je leesvoer tijdens je vakantie. Maar vakantie maakt ook lui en daar lig je dan lekker in een hangmat ligt met de iPad op schoot, met in de ene hand een verkoelend drankje terwijl je met je andere hand nog een borrelhap neemt. Geen vingers meer over om de pagina om te slaan. Niet getreurd, MagicReader maakt het mogelijk dit te doen met een enkele hoofdbeweging. Leuk gebruik van de frontcamera op je iPad.

 

haiku deckHaiku Deck

Of je nu de andere vakantiegangers wilt imponeren of het thuisfront al een mooie slideshow wilt voorschotelen, met Haiku Deck maak je snel een strakke (online) presentatie met veel beeld die je eenvoudig via social media kunt delen.

 

 

moleskineMoleskine

Tijd voor vakantie, tijd om te schrijven aan dat ene boek dat je altijd al wilde schrijven. De stapel ongebruikte Moleskine-boekjes thuis in de kast zijn het stille bewijs dat alle pogingen tot nu toe goedbedoeld waren, maar niets hebben opgeleverd. Eens kijken of het wel lukt met de Moleskine app. Mooie boekjes, mooie bladzijden, mooie krulletters, getypt of met de vinger/stylus, daar kan het niet aan liggen. En het is een stuk goedkoper dan al die hardcopy’s.

 

ziteZite

Namen we in 2013 Flipboard mee, nu gaan we voor Zite. Ook een geweldige app om tijdens je vakantie op de hoogte te blijven van online artikelen over jouw onderwerpen. Hierbij is Zite ook nog eens in staat te leren van de topics die in jouw social media berichten voorkomen. In tegenstelling tot Flipboard is Zite wel wat meer internationaal gericht en zul je er niet of nauwelijks Nederlandse bronnen in vinden. Maar ach, je bent op vakantie en was je toch al van plan om Nederland even achter je te laten.

 

Fijne vakantie!

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s