5 iPadapps voor samenwerken

teamwork

Teamwork without e-mail is de slogan van de app Asana, een van de recent uitgebrachte iPadapps voor samenwerken. Meer dan een jaar geleden voorspelde ik dat iPadproductivity zich in eerste instantie richt op papierloos vergaderen, maar dat het nieuwe thema zich al aandient: online samenwerken. Ik was iets te vroeg met die voorspelling, maar het lijkt er nu op dat we volop gebruik gaan maken van apps die ons teamwork, ons samenwerken in projecten faciliteren. We zien steeds meer van dit soort apps in de AppStore verschijnen, Maar waarom zijn die apps nu zo interessant?

screenshot FlowDe voornaamste aantrekkingskracht zit ‘m in de mogelijkheid van live communicatie gekoppeld aan gemeenschappelijke acties of projectstappen. Tot nu toe zijn acties en communicatie gescheiden van elkaar. Projecten worden in projectsoftware gemanaged, activiteiten in actielijsten en de communicatie eromheen gaat dan via de mail. Erg onhandig en inefficiënt. Je bent al snel het overzicht kwijt van wat er gaande is en loopt eigenlijk voortdurend achter de feiten aan. De iPadapps waar we het over hebben lossen dat probleem op door slim activiteiten te delen, daarover te communiceren en daar weer informatie aan te koppelen. Door dit allemaal in 1 app te doen, hou je juist overzicht en heb je altijd een actueel beeld. Aangezien je dit ook nog op een mobiele device als de iPad doet, heb je overzicht en actualiteit waar je ook bent. Heb je echt geen iPad, dan kun je ze ook in je webbrowser draaien. Ok, over welke apps hebben we het concreet? De volgende apps zijn veelgebruikte voorbeelden.

         Trello                      Asana                    Redbooth                   Flow                         Moxtra

icon Trelloicon Asanaicon Redboothicon Flowicon Moxtra

 

 

 

Genoeg mogelijkheden dus. Mijn advies aan al die organisaties, al die professionals, die op zoek zijn naar efficiency in samenwerken: probeer dit soort apps uit in pilotteams en ervaar de voordelen die ze bieden.

 

graphic by StuartMiles

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s