iOS9 en zakelijk iPadgebruik

ios9Met de komst van iOS9 krijgt de iPad er weer een serie nieuwe features bij. De vraag is welke van  deze nieuwe mogelijkheden de zakelijke iPadgebruiker iets opleveren. Dat zijn er niet veel. Alleen de vernieuwingen in de apps Notities, de nieuwe app News en Multitasking lijken toegevoegde waarde te bieden. Maar is dat ook zo? App Notities In sessies met zakelijke iPadgebruikers zeg ik altijd dat ze de app Notities niet zakelijk moeten gebruiken. De eerst reden is dat je er niet goed in kunt structureren en ordenen. Tweede reden is dat je alleen maar getypte tekst kunt maken en de derde reden is dat je gemaakte notities alleen via Mail kunt delen en dan ook nog met de notitie in de mail zelf en niet als bijlage. Ik adviseer ze dan om Notability te gebruiken of bijvoorbeeld Evernote. Nu lijkt het erop dat Notities de juiste update krijgt met meer opmaakmogelijkheden, functies voor tekenen, checklists en nog een paar handigheidjes. Maar daarmee redt de app het nog steeds niet in vergelijking met de professionele notitie-apps. App News Deze app gaat de huidige app Kiosk vervangen en bied je de mogelijkheid om vanuit verschillende bronnen een eigen nieuwsoverzicht te maken. Dat is interessant, want hiermee kun je makkelijker al je nieuwsbronnen bijhouden. Maar….daarvoor hebben we al veel langer de app Flipboard. So, what’s new? Multitasking Ja, eindelijk. Voor zakelijk iPadgebuik is multitasking wel handig, ook al kunnen we niet echt multitasken. Maar hopelijk is het straks mogelijk om bijvoorbeeld twee documenten te vergelijken.   Het lijkt erop dat vanuit zakelijk perspectief Apple dit keer vooral mogelijkheden heeft bedacht die we allang met anders apps hebben draaien op onze iPad, in plaats van een nieuwe norm te stellen. Jammer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s