iOS9 en zakelijk iPadgebruik: de praktijk

ios9In mijn vorige artikel schetste ik de verwachte mogelijkheden die iOS9 de zakelijke iPadgebruiker zou gaan bieden. Nu de update een feit is, kunnen we iets concreter kijken naar wat nou werkelijk werkelijkheid is geworden.

Multitasking
Werkelijk op twee schermen werken, kan alleen op de iPad Air en de iPad mini 4 en op alle nog te verschijnen iPads. Voor alle oudere versies is het wel mogelijk een tweede scherm als kolom op te roepen, maar deze kolom is niet te vergroten tot bijvoorbeeld een half scherm en na openen van de kolom is het oorspronkelijke scherm niet actief. Je kunt in die kolom apps openen die multitasking ondersteunen. Veel zakelijke apps komen met updates hiervoor. Werken op twee schermen tegelijk geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld te lezen op het ene scherm en notities bijhouden op het andere scherm.

App Notities
Zoals al aangekondigd, is deze vernieuwd en bevat nu meer functionaliteiten dan voorheen. Maar met deze nieuwe functionaliteiten is de app nog geen partij voor apps als Notability. Een gemiste kans voor Apple.

Annotaties in Mailbijlagen
Deze nieuwe functionaliteit in de app Mail geeft je de mogelijkheid om direct ontvangen bijlagen te annoteren en ze terug te sturen naar de afzender of door te sturen naar een ander. Natuurlijk kon dit al veel langer door de bijlage te openen in een andere app, maar dat is nu niet meer nodig. Ook handtekeningen zetten, kun je direct in de bijlage doen. Zo te zien werkt deze functie alleen bij pdf’s en bij afbeeldingen en niet bij bijvoorbeeld Office-files.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s