Haal zakelijk meer uit je iPad: interactief presenteren

Je iPad is een prima instrument om presentaties mee te geven. Even koppelen met een beamer of scherm en klaar. Met de juiste app kun je niet alleen een professionele presentatie laten zien, je voert ook nog snel even de laatste wijzigingen door. De meestgebruikte apps zijn Keynote, Microsoft Powerpoint en Google Presentaties waarmee je niet alleen presentaties maakt, edit en laat zien, maar waarmee je ook de interactie met je publiek mee aan kunt gaan.

Presentatie delen met Keynote Live
De app Keynote heeft de mogelijkheid Keynote Live. Hiermee laat je anderen op afstand meekijken met jouw presentatie. Dit is niet een heel spannende vorm van interactie, maar het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld op afstand een presentatie te geven op afstand. Het werkt via een link die je deelt met anderen die daarmee toegang krijgen tot een scherm in iCloud. Op je iPad zie je hoeveel mensen de presentatie bekijken.

Live enquête met Microsoft Powerpoint
Deze app heeft de optie Invoegtoepassingen waarmee je enquêtes aanmaakt in een presentatie. De app geeft je de mogelijkheid om met allerlei online enquête-tools te werken. Je maakt dan vooraf in zo’n tool een account aan, kiest vervolgens in Powerpoint bij Invoegtoepasingen voor die tool, je logt in en maakt je items aan. Vervolgens start je de presentatie en als je op de pagina met een item komt, verschijnt bovenin een link voor je publiek om mee te doen. Sms kan ook. De deelnemers geven via hun telefoon, tablet of laptop hun antwoord die live in de presentatie te zien zijn. Alle antwoorden worden in je account van de tool opgeslage.

Q&A met Google Presentaties
Laat je publiek live vragen stallen via deze optie in de app Presentaties. Ook hier genereer je een link die je deelt met je publiek. Via de link komen ze in een scherm waar ze de vragen kunnen intikken. Jij krijgt vervolgens een signaal in de app wanneer er een vraag wordt gesteld.

Lees meer over deze mogelijkheden en andere zakelijke iPadopties in de vierde editie van
Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken waar je ook bent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s