Mooie recensie Je iPad als mobiel kantoor

Op Coolesuggesties.nl vind je veel boek- en filmrecensies van boeken en films die de moeite waard zijn om te lezen of te bekijken. De vierde editie van Je iPad als mobiel kantoor is ook gerecenseerd. Lees het artikel.

 

 

Advertenties

Haal zakelijk meer uit je iPad: interactief presenteren

Je iPad is een prima instrument om presentaties mee te geven. Even koppelen met een beamer of scherm en klaar. Met de juiste app kun je niet alleen een professionele presentatie laten zien, je voert ook nog snel even de laatste wijzigingen door. De meestgebruikte apps zijn Keynote, Microsoft Powerpoint en Google Presentaties waarmee je niet alleen presentaties maakt, edit en laat zien, maar waarmee je ook de interactie met je publiek mee aan kunt gaan.

Presentatie delen met Keynote Live
De app Keynote heeft de mogelijkheid Keynote Live. Hiermee laat je anderen op afstand meekijken met jouw presentatie. Dit is niet een heel spannende vorm van interactie, maar het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld op afstand een presentatie te geven op afstand. Het werkt via een link die je deelt met anderen die daarmee toegang krijgen tot een scherm in iCloud. Op je iPad zie je hoeveel mensen de presentatie bekijken.

Live enquête met Microsoft Powerpoint
Deze app heeft de optie Invoegtoepassingen waarmee je enquêtes aanmaakt in een presentatie. De app geeft je de mogelijkheid om met allerlei online enquête-tools te werken. Je maakt dan vooraf in zo’n tool een account aan, kiest vervolgens in Powerpoint bij Invoegtoepasingen voor die tool, je logt in en maakt je items aan. Vervolgens start je de presentatie en als je op de pagina met een item komt, verschijnt bovenin een link voor je publiek om mee te doen. Sms kan ook. De deelnemers geven via hun telefoon, tablet of laptop hun antwoord die live in de presentatie te zien zijn. Alle antwoorden worden in je account van de tool opgeslage.

Q&A met Google Presentaties
Laat je publiek live vragen stallen via deze optie in de app Presentaties. Ook hier genereer je een link die je deelt met je publiek. Via de link komen ze in een scherm waar ze de vragen kunnen intikken. Jij krijgt vervolgens een signaal in de app wanneer er een vraag wordt gesteld.

Lees meer over deze mogelijkheden en andere zakelijke iPadopties in de vierde editie van
Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken waar je ook bent.

Verschenen: Laat je iPad voor je werken

bestand-17-10-16-11-29-50

Vandaag 17 oktober 2016 is mijn nieuwe boek Laat je iPad voor je werken verschenen bij Van Duuren management. Het is een handzaam boekje geworden waarin ik de de meeste populaire thema’s voor zakelijke iPadgebruikers bespreek: teksten lezen en van aantekeningen voorzien, notities maken, word-documenten maken en editen en online samenwerken. Daarnaast leg ik je uit welke stappen je moet nemen om succesvol aan de slag te gaan.  Voor een kleine prijs van € 9,95 heb je een praktische hulp voor jouw slimmer werken.

 

Boekennieuws over zakelijk iPadgebruik en over adviseren

Dit najaar en volgend voorjaar verschijnen er nieuwe versies van mijn bestaande titels en er komt een nieuw boek uit.

Wat is nu eigenlijk het probleem? Een krachtige en overtuigende adviesaanpak : nieuwe editie in najaar 2016

Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken waar je ook bent: nieuwe editie in voorjaar 2017

Laat je iPad voor je werken: nieuw boek in najaar 2016

De laatste titel is een nieuwe titel waarin ik specifiek vergaderen en communiceren met je iPad bespreek. Het wordt een klein en handzaam boekje om makkelijk mee te nemen als je voor de papieren versie gaat. Een e-book heb je altijd bij je op je iPad.

Ik hou je op de hoogte op deze site.

 

 

 

 

iOS9 en zakelijk iPadgebruik: de praktijk

ios9In mijn vorige artikel schetste ik de verwachte mogelijkheden die iOS9 de zakelijke iPadgebruiker zou gaan bieden. Nu de update een feit is, kunnen we iets concreter kijken naar wat nou werkelijk werkelijkheid is geworden.

Multitasking
Werkelijk op twee schermen werken, kan alleen op de iPad Air en de iPad mini 4 en op alle nog te verschijnen iPads. Voor alle oudere versies is het wel mogelijk een tweede scherm als kolom op te roepen, maar deze kolom is niet te vergroten tot bijvoorbeeld een half scherm en na openen van de kolom is het oorspronkelijke scherm niet actief. Je kunt in die kolom apps openen die multitasking ondersteunen. Veel zakelijke apps komen met updates hiervoor. Werken op twee schermen tegelijk geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld te lezen op het ene scherm en notities bijhouden op het andere scherm.

App Notities
Zoals al aangekondigd, is deze vernieuwd en bevat nu meer functionaliteiten dan voorheen. Maar met deze nieuwe functionaliteiten is de app nog geen partij voor apps als Notability. Een gemiste kans voor Apple.

Annotaties in Mailbijlagen
Deze nieuwe functionaliteit in de app Mail geeft je de mogelijkheid om direct ontvangen bijlagen te annoteren en ze terug te sturen naar de afzender of door te sturen naar een ander. Natuurlijk kon dit al veel langer door de bijlage te openen in een andere app, maar dat is nu niet meer nodig. Ook handtekeningen zetten, kun je direct in de bijlage doen. Zo te zien werkt deze functie alleen bij pdf’s en bij afbeeldingen en niet bij bijvoorbeeld Office-files.