Verschenen: Laat je iPad voor je werken

bestand-17-10-16-11-29-50

Vandaag 17 oktober 2016 is mijn nieuwe boek Laat je iPad voor je werken verschenen bij Van Duuren management. Het is een handzaam boekje geworden waarin ik de de meeste populaire thema’s voor zakelijke iPadgebruikers bespreek: teksten lezen en van aantekeningen voorzien, notities maken, word-documenten maken en editen en online samenwerken. Daarnaast leg ik je uit welke stappen je moet nemen om succesvol aan de slag te gaan.  Voor een kleine prijs van € 9,95 heb je een praktische hulp voor jouw slimmer werken.

 

Boekennieuws over zakelijk iPadgebruik en over adviseren

Dit najaar en volgend voorjaar verschijnen er nieuwe versies van mijn bestaande titels en er komt een nieuw boek uit.

Wat is nu eigenlijk het probleem? Een krachtige en overtuigende adviesaanpak : nieuwe editie in najaar 2016

Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken waar je ook bent: nieuwe editie in voorjaar 2017

Laat je iPad voor je werken: nieuw boek in najaar 2016

De laatste titel is een nieuwe titel waarin ik specifiek vergaderen en communiceren met je iPad bespreek. Het wordt een klein en handzaam boekje om makkelijk mee te nemen als je voor de papieren versie gaat. Een e-book heb je altijd bij je op je iPad.

Ik hou je op de hoogte op deze site.

 

 

 

 

iOS9 en zakelijk iPadgebruik: de praktijk

ios9In mijn vorige artikel schetste ik de verwachte mogelijkheden die iOS9 de zakelijke iPadgebruiker zou gaan bieden. Nu de update een feit is, kunnen we iets concreter kijken naar wat nou werkelijk werkelijkheid is geworden.

Multitasking
Werkelijk op twee schermen werken, kan alleen op de iPad Air en de iPad mini 4 en op alle nog te verschijnen iPads. Voor alle oudere versies is het wel mogelijk een tweede scherm als kolom op te roepen, maar deze kolom is niet te vergroten tot bijvoorbeeld een half scherm en na openen van de kolom is het oorspronkelijke scherm niet actief. Je kunt in die kolom apps openen die multitasking ondersteunen. Veel zakelijke apps komen met updates hiervoor. Werken op twee schermen tegelijk geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld te lezen op het ene scherm en notities bijhouden op het andere scherm.

App Notities
Zoals al aangekondigd, is deze vernieuwd en bevat nu meer functionaliteiten dan voorheen. Maar met deze nieuwe functionaliteiten is de app nog geen partij voor apps als Notability. Een gemiste kans voor Apple.

Annotaties in Mailbijlagen
Deze nieuwe functionaliteit in de app Mail geeft je de mogelijkheid om direct ontvangen bijlagen te annoteren en ze terug te sturen naar de afzender of door te sturen naar een ander. Natuurlijk kon dit al veel langer door de bijlage te openen in een andere app, maar dat is nu niet meer nodig. Ook handtekeningen zetten, kun je direct in de bijlage doen. Zo te zien werkt deze functie alleen bij pdf’s en bij afbeeldingen en niet bij bijvoorbeeld Office-files.

 

 

 

 

 

 

Mooie aandacht voor gratis workshop Je iPad als mobiel kantoor

122PAE0415_iPad als Mobiel Kantoor_70x100_LRMooi om te zien dat er veel aandacht is voor de mini-workshop die ik aanstaande zaterdag 23 mei geef bij boekhandel Van Piere in Eindhoven. Naast de vele tweets en retweets heeft Van Piere mooie posters geplaatst op verschillende locaties. Om 14.00 begin ik met deze gratis workshop en ik nodig iedereen uit om met de iPad langs te komen. Installeer dan vooraf de app Notability, want die ga ik zeker bespreken. Be smart, work smart, use your iPad and join us!