slim overtuigen

wat-is-nu-eigenlijk-het-probleemHet boek Wat is nu eigenlijk het probleem? een krachtige en overtuigende adviesaanpak is 10 november 2011 verschenen in de (online) boekhandel. Ik heb dit boek geschreven voor iedereen die een goede argumentatie nodig heeft om een ander te overtuigen van het gegeven advies. Dat kunnen consultants zijn, maar ook auditors en accountants.

In dit boek staan twee modellen centraal: PROA en OPR. PROA staat voor Probleem – Risico – Oorzaak – Advies en OPR voor Oorzaak – Probleem – Risico. Je gebruikt ze om bij ongevraagde en gevraagde adviezen met een sluitende argumentatie te komen die leidt tot het juiste advies. De begrippen ‘sluitend’  en ‘juist’ spelen een belangrijke rol in het boek. Je hebt met dit boek praktisch bruikbare en bewezen analysemodellen in handen voor probleemanalyses en oorzaakanalyses.

Ik heb voor een praktische invalshoek gekozen met veel voorbeelden van argumentaties en een overzichtelijk stappenplan om tot het gewenste resultaat te komen.

Het boek is onder meer te bestellen op managementboek.nl en bol.com. Daar vind je ook reviews van lezers en recensies. Op 28 januari 2012 stond het boek in de rubriek Flaptekst Managementboeken van het Financieel Dagblad. Het boek is ook besproken op www.driestedenbusiness.nl/

In mei 2012 zijn 80 adviseurs van de Rabobank aan de slag gegaan met de inhoud van het boek en ik mocht ze persoonlijk enkele tips en tricks meegeven tijdens een bijeenkomst van deze adviseurs in Utrecht.

In juli 2012 staat het boek genoemd in de Boekenspecial M&C 2012. De special bevat de lijst met boeken die elke adviseur in de vakantie moet lezen.

In het najaar 2016 verschijnt een nieuwe editie van dit boek.

 

Ben je geïnteresseerd in deze aanpak? Neem contact met me op via peter@vanloevezijn.nl voor de mogelijkheden van een presentatie, workshop of advies.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s