slim werken

Augustus 2010 kocht ik de iPad. Niet dat ik dacht dat het apparaat onderwijsinnovatie een boost zou geven of dat werken hiermee slimmer en efficiënter zou kunnen. Ik wilde weten wat ik ermee kon doen. Al snel werd me duidelijk dat de iPad ervoor kon zorgen dat ik geen papier meer nodig had in mijn werk en dat ik overal toegang kon hebben tot mijn bestanden. Sinds dat moment is de iPad het instrument waarop ik mijn aantekeningen maak, waarop ik notities in vergaderstukken maak, waarmee ik presentaties geef, waarmee ik alles deel met anderen of samen met anderen dingen maak, waarop ik mijn vakliteratuur lees. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik neem aan dat het punt wel duidelijk is.

Natuurlijk is papierloos werken de beste stap die een bedrijf kan zetten op MVO-gebied. Alleen al om die redenen zou elke zichzelf respecterende organisatie haar medewerkers iPads (of andere tablets) moeten geven. Maar slimheid en efficiency zijn ook niet mis. Als je bedenkt hoeveel tijd je kunt besparen wanneer iedereen ermee werkt, dan kan overal de output behoorlijk omhoog.

Eind mei 2012 verscheen de eerste editie van mijn boek: Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken op 9,7 inch waarin ik je uitleg hoe je je iPad optimaal kunt gebruiken om je werk slim en efficiënt te kunnen doen. Meer informatie vind je op de speciale pagina over het boek op deze site. In oktober 2013 verscheen de tweede, herziene editie en in februari 2015 de derde, herziene editie. In 2017 staat een nieuwe editie gepland. In oktober verscheen een nieuw boek over specifiek vergaderen en communiceren met de iPad” Laat je iPad voor je werken.

Ben je geïnteresseerd in de iPad als instrument om werken slimmer en efficiënter te maken? Neem contact met me op via peter@vanloevezijn.nl voor de mogelijkheden van een presentatie, workshop of advies.

zpo-oktober-2016

 

Advertenties

Een gedachte over “slim werken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s